Киви - мечтана храна за вашето добро здраве

Киви – мечтана храна за вашето добро здраве

Кивито е вкусен цитрусов плод, с кафява мъхеста обвивка, под която се крие сочна и зелена на цвят сърцевина, около която са разположени дребни черни семки. Много хора наричат кивито „плода на здравето“, поради отличните му здравословни свойства, с които се отличава. Кивито е естествен източник на множество витамини и полезни минерали за вашия организъм, както е и богат на много диетични фибри, заради което е предпочитан плод за множество диети за отслабване.

В едни киви се съдържа почти два пъти повече витамин С, отколкото в един портокал или лимон. Това е малко известен факт, като повечето хора остават с убеждението, че портокалите и лимоните са най-богатите на витамин С цитрусови плодове. Оказва се обаче, че това далеч не е така. Поради високото си съдържание на витамини, кивито се препоръчва при редица болестни състояния, както и като превантивна мярка за защита на организма от появата на настинка и грип.

Наред с това, кивито спомага изключително много на хора страдащи от астма, както и от различни проблеми на дихателните пътища, като силна кашлица, хрипове и т.н. Според някои учени, в кивито се крие е ключа към дълголетието. На това мнение е и професор Робин Фрейзър, който смята, че богатите на витамин С плодове забавят стареенето. Освен това, специалистът е е на мнение, че плодът на кивито е перфектната храна за защита на организма от появата на чернодробни проблеми.

Кивито е широко препоръчвано за употреба при физическо изтощение и слабост. Също така кивито е често употребявано и след прекарани сериозни инфекциозни заболявания, като например хепатит.

В борбата с излишните килограми, кивито същи допринася сериозно, благодарение на своите диетични фибри, витамини и ниска калоричност. Кивито почти няма съдържание на мазнини, за сметка на голямо количество минерали и витамини. Все повече специалисти препоръчват на хората страдащи от затлъстяване, различни диети за отслабване, които включват в себе си този толкова полезен плод.

Освен здравословни ползи, кивито за използва и в кулинарията, както и в множество маски за лице, тъй като съдържащите се в него витамини и минерали действат изключително благоприятно върху човешката кожа.

Както и сами може да се уверите от прочетеното дотук, кивито е един от най-полезните цитрусови плодове, който може да ви донесе много благоприятно въздействие, не само върху здравословното ви състояние, но и като кулинарен и козметичен продукт. Няма какво да чакате повече. Изтичайте до най-близкия супермаркет и се запасете с обилно количество киви.

Киви

Print Friendly